Ytrefilet av svin i sursøt saus

At øvelse gjør mester er jo ingen nyhet, men hadde jeg hatt noen anelse om hvor gøy det ville være «å woke» så hadde jeg nok tatt til for lenge siden. Denne gangen gjorde jeg alt «riktig» fra starten av. «Coop» sin ytrefilet av svin er billig, litt over 500 gr. kom på i underkant av 60 kroner. En akseptabel pris for å kunne leke seg på kjøkkenet.

Måltidet var rett og slett en nytelse - min kones ord ...

Måltidet var rett og slett en nytelse – min kones ord …

Grønnsakene var stort sett de samme som på forrige innlegg; grønne bønner, løk, purre, paprika, gulrøtter, hvitløk og mild chili. Soppen de hadde den dagen holdt ikke mål, så den kuttet jeg ut.

Ytrefileten ble skåret i tynne skiver og fikk ligge å tempere seg.

Da alt var klart og wok-pannen og oljen hadde fått rett temperatur, fikk passelige porsjoner ad gangen en rask omgang i pannen til de var middels OK steikt. Etter hvert tok jeg dem over i en glassbolle.

Da alt var unnagjort var det løken sin tur, deretter fikk alle grønnsakene et kort, men heftig møte med den glohete oljen.

Pass for all del på at du ikke overdriver. Det er bedre at de er for lite «steikt» enn for mye.

Så kom «cluet»!

Jeg har ingen anelse om hvordan kinesere lager sursøt saus, det er også en rett jeg unngår å spise når jeg er på «Kinarestaurant» (det er min kones favoritt). Likevel, i enkelte sammenhenger lager jo jeg også saus med eddik og honning i, så jeg fikk en ide.

5 dl kraft («Toro» suppebuljong), ble gjort klar.

Den finhakkete hvitløken og chilien ble helt i en skvett olje sammen med en stooor teskje «Mild Curry Paste».

Blandingen fikk frest seg godt og alt kjøttet ble tilsatt og frest et kort øyeblikk før kraften ble helt i. Da alt kom til kokepunktet fikk det stå å putre en stund (5 – 10 minutter), før 2 drøye spiseskjeer flytende tyrkisk honning og 3 spiseskjeer epple-eddik, «SERA Apple Vinegar», ble rørt inn.

Deretter ble alle grønnsakene helt tilbake i wok-pannen.

Da jeg var sikker på at alt var skikkelig gjennomvarmt var maten klar til å settes på bordet.

Og «Voilà»!

Denne gangen var det en fulltreffer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.