Svin i stekepose er ny påskefavoritt!

Frekt og freidig sier de «Denne våren har mange nordmenn fått en ny favoritt, nemlig svinekjøtt i stekepose. Nortura opplever i disse dager en stor etterspørsel etter innovasjonsproduktet.» Det mangler ikke på superlativer og godord, MEN. det mangler på oppskrifter, eller rettere sagt fremgangsmåte.

Svinenakke med urter & hvitløk

Svinenakke med urter & hvitløk

Jeg har aldri steikt kjøtt i stekepose og er vel igrunnen nokså skeptisk til hel konseptet. Til en pris på kr. 45,- for 1,2 kg  (pga dato), «Svinenakke med urter & hvitløk», valgte jeg å gi dette nye produktet en sjanse. For å være helt ærlig så gikk jeg til denne tilberedningen av søndagsmiddagen med totalt fravær av lyst. Det kan være fordi både min kone og jeg har slitt med en kraftig forkjølelse og omgangssyke i det siste, så matlysten var ikke helt på topp. Hadde den ikke vært utgått på dato og jeg hadde fryst den og at den nå lå ny-tint på benken, så tror jeg jammen vi hadde «skippet» hele middagen.

Vel, siden vi hadde en hel del veldig små Beate-poteter igjen og derfor må kjøpe nye før påske, så valgte jeg å lage potetstappe. I tillegg satte jeg igang med å lage salat, rett og slett fordi vi hadde så mye av de rette ingrediensene. Alt dette mens posen lå i ovnen på 200 grader, her gjorde jeg min store tabbe, jeg la den rett på risten! Neste gang, å ja, det blir en neste gang, så må den selvfølgelig legges i en lav, ildfast form av et eller annet slag.

Tid og temperatur ble løselig tippet ut fra det jeg kunne finne av informasjon om liknende oppskrifter på nettet. Jeg endte opp med 1 time og 20 minutter. Noe sky fra påskeskinke som jeg skar opp i går ble tilsatt 1 liten løk og tre-fire hvitløkfedd, finhakket og kokt i noen minutter. Steikeskyen fra posen, den åpnet seg på slutten av steiketiden, ble blandet med oppkoket og jevnet med Maizena (husk å blande Maizena i kaldt vann!). Det ble en klar og fin sjysaus og det var helt unødvendig med mer krydder.

Så var det klart til servering. Siden det er søndag og maten tross alt skulle fotograferes, så la jeg en skive av mitt eget kryddersmør på toppen av potetstappen.

Å ja. det blir en neste gang!

Å ja. det blir en neste gang!

Som sagt; å ja det blir en neste gang! Det er bare å ta hatten av for «Gilde», dette smakte rett og slett fantastisk godt!!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.